понедельник, 13 февраля 2012 г.

Cum sa avem o silueta frumoasa? (sfat)

Toti cunoastem deja ca din cauza dietelor si  lipsa mesei,dejunlui,cinei slabim doar pentru o perioada anumita de timp.Iar din cauza acestui regim stricat organizmul nu se dezvolta corect.Cea mai buna solutie de slabire este efortul fizic. O alimentaţie săracă în calorii (fără grăsimi, mezeluri, conserve, dulciuri, carne grea, paste făinoase, chipsuri, fast-food-uri, băuturi acidulate şi în special cele negre, zahăr alb, etc., prin consum de fructe şi legume proaspete, lactate şi brânzeturi degresate, cereale şi pâine integrală, sucuri naturale făcute în casă, zahăr brun din trestie de zahăr, miere de albine, carne slabă de pui-vită-peşte-curcan, etc. şi multă mişcare (sport). 
Cum sa slabim ?
(de executat dimineata,seara)
-Fundul - 50 asezari
-Miinile - 20 ridicari la bara
-Abdomen - 50 ridicarea trunchiului
-Picioare - 3 minute exercitiu "peretele"(apropiativa strins de perete si faeti asezari)
-Tot corpul - 100 sarituri in coarda

воскресенье, 12 февраля 2012 г.

Frumusetea unghiilor


In prezent, cand vorbim de unghii, ne gandim in general la unghiile false si alte accesorii decorative originale. Oricum, nu ar trebui sa uitam manichiura traditionala care ne permite sa avem unghiile iingrijite. Ar trebui sa devina o prioritate pentru toate clientele dvs.
Cresterea unghiilor - Unghiile se aseamana cu parul: ca si acesta, unghiile iau nastere in profunzimea pielii. in aceeasi maniera ele reflecta si depind de starea de sanatate a clientului. Cresterea unghiilor variaza de la o persoana la alta. Este determinata de mai multi factori: varsta, mostenirea genetica, mediul inconjurator, conditia de sanatate si nutritie. Media de crestere a unghiei la adult este de aproximativ 3mm pe luna: exceptie face climatul cald unde unghiile cresc mai repede. Regenerarea completa a unghiilor dureaza pana la 6 luni.
Cateva trucuri de frumusete - Sfatuiti-va clienta sa aleaga o dieta cat mai variata si mai sanatoasa, bogata in saruri minerale si calciu. Cei mai mari dusmani ai unghiilor sunt apa si detergentii. Amintiti-le clientelor sa-si protejeze intotdeauna unghiile prin purtarea de manusi in timpul menajului sau gradinaritului. Amintiti clientei ca unghiile au nevoie de ingrijirea zilnica rapida si usoara mai presus de o abordare ocazionala intensiva. ingrijirea adecvata este o investitie pe termen lung. Mainile au pielea foarte fragila: ea este delicata si saraca in glande sebacee de aceea ele au nevoie de ingrijire repetata si hidratare permanenta. De fiecare data cand clienta isi spala mainile si in fiecare noapte odata cu crema de ingrijire faciala se recomanda aplicarea generoasa a unei creme de ingrijire a mainilor. Propuneti clientei sa aiba cate o crema de maini in baie, in masina sau in birou.
Curatarea - Cu ajutorul unui solvent de unghii, indepartati lacul de unghii usor si cu blandete. Umeziti vata cu cateva picaturi de solvent, potrivite unghiilor clientei. Aplicati vata pe unghie si apasati ferm cateva secunde, apoi indepartati lacul printr-o miscare energica de la baza unghiei spre varf. Repetati pana cand unghiile sunt perfect curate. Pentru marginea unghiei utilizati o periuta de bumbac.
Pilirea - Din motive estetice, cat si pentru confort, piliti unghiile preferabil intr-o forma patrata sau rotunjita decat ascutita.
Directia de pilire este dinspre exterior spre interior, evitand miscarile inainte-inapoi - dezastruoase pentru unghie. Ocazional se poate utiliza un dispozitiv de lustruit unghii pentru a netezi suprafata.
Indepartarea cuticulelor - Cuticula protejeaza zona delicata a radacinii. Este important sa-i pastram supletea pentru a nu interfera cu cresterea normala a unghiei. Dupa ce introducem varfurile degetelor clientei in apa calduta cu sapun, le vom clati, apoi le vom usca bine si vom aplica un emolient de cuticule la baza unghiei cu ajutorul unei pensule. Vom impinge cuticulele inmuiate in sens invers cresterii lor cu un betigas de lemn invelit cu vata. Asteptati cateva minute, clatiti mainile si uscati-le cu multa atentie.
Aplicarea lacului de unghii - Carmin, coral, violet… alegeti culoarea lacului de unghii care se potriveste rujului clientei, ocaziei sau hainelor pe care le poarta. Aplicati primul strat cu o miscare rapida si precisa pe toata suprafata unghiei. Asteptati cateva minute ca acesta sa se usuce, apoi aplicati al doilea strat.
Cateva trucuri pentru aplicarea lacului de unghii - incepeti cu degetul mare, apoi degetul mic si continuati apoi spre aratator. Aplicati lacul in trei miscari (incepand de la baza cu o singura miscare a pensulei, de la radacina spre varf pe fiecare fata a unghiei). Evitati sa suprapuneti aceste aplicari .
Aplicati primul strat de lac de unghii mai gros si lasati-l sa se usuce cateva minute inainte sa-l aplicati pe cel de-al doilea.
Odata ce lacul de unghii s-a uscat complet indepartati cuticulele in exces cu un bastonas de vata umezit in solvent sau lotiune de manichiura. Lacul de unghii va deveni mai rezistent daca clienta dvs isi va trece mainile printr-un jet de apa rece.
Fixarea si uscarea
Pentru a reduce considerabil timpul de uscare (3 pana la 5 minute) si pentru ca oja sa devina mai rezistenta si mai stralucitoare, aplicati un strat subtire de lac intaritor imediat dupa aplicarea lacului de unghii. in final, pentru a da o ultima nota de bun-gust puteti lustrui unghiile lacuite cu o bucatica de piele. Aceasta va da o stralucire deosebita culorii.
Ca o nota generala, retineti ca:
  • uscarea lacului de unghii dureaza pana la 15 minute
  • o manichiura completa dureaza aproximativ 30 de minute si tine intre 8 si 10 zile.
In intervalul de timp dintre doua sedinte consecutive de manichiura, recomandati clientei sa-si intretina stralucirea lacului de unghii prin aplicarea unui strat de lac incolor.
Machiajul “nocturn” al unghiilorIn ton cu tendintele modei, lacul de unghii ofera nuante misterioase si vibrante. Dark fuchsia, black grape si bordeaux se cer aplicate fara retineri.
Doua curente principale de lacuri de unghii sunt dominante. Cele din prima categorie, foarte discrete in tonuri naturale de piele, bej, roz pal intretin o imagine stilata naturala a unghiilor.
Beneficiul este dublu: ofera un aspect curat si natural, iar prin transparenta nuantelor se potrivesc tuturor culorilor de machiaj si hainelor prêt-à-porter. Ele sunt inspirate de foarte populara manichiura frantuzeasca si confera un aspect de sanatate unghiilor.
Cele din a doua categorie, “lacurile-bijuterii” se constituie intr-un alt val de preferinte. Ultimele generatii de pigmenti vor permite o gama larga de efecte speciale: reflexii sclipitoare sau metalice, nuante holografice, cromate sau gloss care confera unghiilor o doza de rafinament. Tonurile de rosu inchis, chocolaty-golden brown sau purpuriu inchis domina in acest joc de culori. Consumatorii sunt atrasi cel mai mult de pigmentii foarte inchisi, foarte saturati: pruna, afina, cireasa neagra sau de faimosul red-black creat de Chanel in 1995. “Dincolo de alb si negru exista nuanta rubin, asemenea interiorului unei cirese negre” afirma Gabrielle Chanel. Aceste lacuri foarte inchise sunt pretentioase cu aplicarea si cu intretinerea lor. Nu se admit zgarieturile si sunt rezervate in special mainilor tinere.
Atentie, acest machiaj nocturno-gotic poate vira usor spre provocator sau vulgar. Aceste nuante obscure si exagerate de negru se cer aplicate cu prudenta.
Cat despre adevaratii jet-setteri, acestia adora design-ul asimetric al unghiilor, imbinarile de culori si paietele, nuantele aurii, argintii cu reflexii multiple. Gratie lacurilor de unghii actuale, unghiile adopta un look pop stralucitor. Alegeti o culoare indrazneata, apoi pentru un efect deosebit, aplicati o nuanta complementara sub forma de linii sau flori. Pentru a simplifica munca puteti folosi sabloane.
Strass-urile, tatuajele, bijuteriile aplicate au devenit accesorii preferate pe unghii. Utilizarea sabloanelor simplifica mult aplicarea. Aplicati sablonul dorit pe unghie, apoi adaugati un strat de lac de unghii colorat, asteptati sa se usuce, in final indepartati sablonul si astfel obtineti combinatia dorita. Strassurile multi-fatetate pot fi lipite pe unghie sau aplicate pe unghiile proaspat lacuite


sursa:topbeauty.ro

Vitamine pentru un par sanatos



Un par sanatos reflecta un organism care functioneaza bine. De cele mai multe ori problemele parului sunt generate de anumite carente existente in organism. Caderea parului, un scalp seboreic sau varfuri casante, acestea sunt doar cateva din semnalele prin care organismul ne avertizeaza ca ceva merge prost in interior.

De aceea, atat in cazul in care vrei sa tratezi anumite probleme ale parului, cat si atunci cand vrei sa previi, e bine sa apelezi la o cura de vitamine care sa ajute organismul sa functioneze asa cum trebuie.
Vitamina A
Vitamina A este unul din responsabilii producerii de sebum in organsim. Atunci cand lipseste, scapul are tendinta sa se usuce, generand matreata, iar parul este subtire si deshidratat.
Se gaseste in majoritatea plantelor si legumelor verzi, mai ales in morcovi, usturoi, ceapa si in fructe precum piersicile, bananele, zmeura sau caisele. De asemenea, se gaseste in cereale, lactate si oua.
Doza zilnica necesara se situeaza in jurul a 2 mg. Atentie insa, deoarece o doza prea mare de vitamina A poate avea acelasi efect ca lipsa acesteia din organism: caderea parului, datorita secretiei unei cantitati crescute de sebum.

  Complexul vitaminic B
Vitaminele din complexul B au un rol foarte important in cresterea parului. Prin intermediul acestora, organismul asimileaza hemoglobina, cu ajutorul careia scalpul se oxigenaza, iar parul creste sanatos.
Cresterea parului este influentata in special de doua vitamine din complexul B-urilor: Vitamina B-6 si acidul folic.
a) vitamina B6
Ajuta organismul sa sintetizeze melanina, substanta responsabila de culoarea parului. Asadar, este recomandata pentru incetinirea albirii sau deteriorarii culorii parului.
Se gaseste in alimente ca: ficatul, drojdia de bere si carnea.
Doza zilnica necesara pentru adulti este de 1,6 - 2,0 mg zilnic, cu o crestere de pana la 2,2 mg in cursul sarcinii si 2,1 mg in perioada alaptarii.
Vitamina B6 se elimina insa prin procesul de excretie de opt ore de la administrare si de aceea trebuie inlocuita prin hrana adecvata sau prin doze suplimentare.
b) acidul folic
Acidul folic este implicat in producerea de celule care intra in alcatuirea firului de par. In lipsa acestuia parul creste greu si se degradeaza usor,
Se gaseste in legume cu frunze de culoare verde inchis, in morcovi, drojdie, ficat, galbenus de ou, pepene galben, caise, dovleac, avocado, fasole verde, faina de secara integrala si neagra.
Doza zilnica necesara de acid folic pentru adulti este de 180-200 micrograme, dublu pentru femeile gravide, iar pentru mamele care alapteaza - 280 micrograme in primele sase luni si 260 micrograme in urmatoarele sase.
Atentie insa, deoarece fiind o substanta hidrosolubila, el nu ramane prea mult timp in corp, asa ca trebuie luat in fiecare zi pentru a actiona eficient



sursa : topbeauty.ro

среда, 8 февраля 2012 г.

Piercing . Tatuaje


Adolescenta este varsta libertatii, a curajului, a regulilor incalcate, a terbilismului... Aiurea! Astea sunt textele parintilor. Adevarul este ca piercingul si tatuajele au devenit o moda. E foarte trendy sa ai un tatuaj, sa ai un piercing in spranceana sau buric. Te face mai cool si mai admirat in gasca. Doar ca... exista o mica problema cu parintii; majoritatea nu sunt de acord cu asemenea “decoratiuni corporale”. Si atunci, influentati si de vedetele in voga (Britney nu mai pozeaza in Lolita, si-a tras piercing si ingeras tatuat la nivelul slipului, Christina are piercing in buza si in nas, de tatuajele starurilor masculine sa nu mai vorbim), ne luam inima in dinti si o facem fara sa stie parintii. Dar in tot acest entuziasm ar trebui sa ne pastram mintea limpede. Stii exact ce se intampla cand mergi la un studio? Stii care sunt avantajele si dezavantajele unui tatuaj sau ale unui piercing? Sau poate riscurile? Let’s see!

Cum se face un tatuaj?
Procesul de tatuare consta in introducerea unor pigmenti de culoare speciali, cu ajutorul unui ac subtire, in exoderm, adica intr-un strat de piele mai adanc. Pentru aceasta se foloseste un instrument electric, din otel inoxidabil care, asemeni unei masini de cusut, face multe intepaturi una dupa alta. Aceste intepaturi adanci asigura ca tatuajul sa nu iasa la suprafata dupa cateva saptamani o data cu innoirea pielii. In functie de locul ales, acest procedeu poate fi mai mult sau mai putin dureros. Pe umar doare mai putin, iar in zona coloanei vertebrale mai tare. De regula simti usoare piscaturi sau usturaturi. Atentie: indepartarea unui tatuaj se face prin operatie laser si te costa cam de douazeci de ori mai mult decat tatuajul in sine. In plus, dupa operatie pielea poate sa ramana cu pete si semne for ever. Asa ca ia aminte: tatuajul il vei purta cu tine toata viata...

Cum se face un piercing?
Piercer-ul cerceteaza intai locul pentru a nu nimeri vreo vena mai marisoara, apoi marcheaza punctele de intrare si iesire a acului cu un marker, pe piele. Pielea se anesteziaza, se tine cu un fel de cleste si se perforeaza cu un ac steril. Apoi se trece prin gaura un inel din otel inoxidabil. Inelul acesta este de regula ceva mai gros decat cercelul propriu-zis. Dupa cateva saptamani, in functie de gradul de vindecare a “ranii”, inelul poate fi inlocuit cu un cercel.

Alegerea motivului si a locului
Fie ca e vorba de o inimioara pe fundulet sau de un semn tribal pe brat, alegerea motivului si a locului in care vrei sa-ti faci tatuajul trebuie sa fie extrem de bine gandita. Think about it: mica opera de arta iti va ramane pe corp o viata intreaga – chiar si atunci cand pielea va incepe sa-ti atarne si muschii sa ti se lase. Si atunci poate ca un fluturas roz pe san nu ti se mai pare la fel de cool ca acum. Fiecare studio are cataloage cu sute de motive de unde poti alege in liniste. Sau poti veni cu un desen facut de tine. In ceea ce priveste piercing-ul, daca te-ai saturat de el, gaura se astupa cu timpul.

Alegerea studioului
Aici nu e vorba de cat de cool e piercer-ul sau tatuatorul, ci in primul rand de respectarea normelor de igiena. Cel care-ti executa tatuajul trebuie sa poarte in tot timpul procesului tatuarii manusi de cauciuc, sa foloseasca ace de unica folosinta sau macar sa le sterilizeze sub ochii tai si sa nu introduca acele direct in sticluta cu culoare. Dupa terminarea tatuajului, culoarea ramasa se arunca. Daca vreuna dintre aceste norme nu este
respectata, exista riscul de a contacta boli cu transmitere prin sange (HIV, hepatita etc). In cazul piercingului, piercer-ul trebuie sa poarte si el manusi de cauciuc. Nu este voie sa se fumeze in studio, sa se manance sau sa se consume bauturi alcoolice. Deci nu-ti fie jena sa intrebi! Daca ceva ti se pare suspect, mai bine cauta alt studio. Si nu uita sa studiezi cu atentie si cateva tatuaje facute de cel care urmeaza sa te tatueze – pana la urma calitatea tatuajului tau depinde de capacitatile artistice ale tatuatorului tau, nu?

Riscuri
Nu vrem sa bagam groaza in voi, ar fi stupid, dar trebuie sa va ganditi totusi si la faptul ca un piercing poate duce la infectii, alergii, leziuni ale terminatiilor nevoase sau chiar paralizie a muschiului. Piercingul sfarcurilor poate duce la inflamarea glandelor mamare, facand imposibila o alaptare daca vrei sa faci un copil mai tarziu. In cazul tatuajelor, trebuie sa stiti ca exista persoane alergice la anumite culori, iar bolnavii de diabet sau care sufera de boli infectioase nu au voie nici sa se tatueze, nici sa-si faca piercing.

Nu uita!
Orice dubios se poate da drept piercer sau tatuator si isi poate deschide un tattoo & piercing studio, de aceea cel mai bine este sa te interesezi, sa intrebi si ca ceri cat mai multe detalii, chiar daca ti se pare uncool. Nu-i prea cool nici sa te alegi cu vreo infectie sau vreo boala, nu crezi? Informati-va daca salonul respectiv are autorizatiile necesare pentru tatuaj si body piercing. Informati-va daca personalul este calificat si detine un
atestat profesional. Un profesionist adevarat va fi chiar impresionat de responsabilitatea pe care o ai fata de corpul tau si-ti va da toate informatiile necesare.

вторник, 7 февраля 2012 г.

Muzicaaaaaa =P

Voxis - I Just Wanna


http://www.youtube.com/watch?v=g0DoeigEsRs&feature=BFa&list=WLB17E7A9FEBE3C8FE&lf=BFp
________________<3
 Iubesc piesaaaa )

Epilatul cu ceara

 
Epilatul cu ceara este cel mai eficient, deoarece firele de par vor reaparea abia dupa 3-4 saptamani, dar nu si cel mai placut pentru ca extragerea foliculului pilos cu tot cu radacina este cam dureroasa. Dar cum baba sufera la frumusete, vei prefera si tu aceasta metoda, nu-i asa?, tinand seama ca, in timp, slabeste radacina firului de par, ba mai mult, pe alocuri face ca pilozitatile nedorite sa dispara cu desavarsire. Cheia succesului la acest procedeu de epilare este ca portiunea vizata sa nu stea incordata, ceara sa se aplice (cu ajutorul unei spatule) in fasii de maximum 10cm (in sensul de crestere a firului de par) si sa se desprinda dintr-un foc, printr-o miscare brusca (in sensul invers decat cel de aplicare). Te poti epila la tine acasa si cu ceara rece , trasa in benzi. Le incalzesti putin intre palme si le aplici in sensul de crestere a parului, le desprinzi in raspar, la fel ca si ceara calda. Diferenta este lipsa spatulei. 


Este recomandat pentru… orice zona a corpului, dar cele mai indicate sunt picioarele, fiind vorba de o suprafata mare si cu o piele nu foarte sensibila. Pentru brate, axile sau portiunea inghinala traumatismul ar putea fi greu de suportat (dar merita sa incerci daca tii la look-ul tau), ca sa nu mai amintim de buza inferioara unde, daca esti foarte sensibila, poti face foliculita – infectia radacinii firului de par.

Cinci pasi simpli pentru o coafura minunata ...

Peste tot pe unde privim revistele ne incanta cu modele sau actrite pe copertile lor cu parul coafat impecabil. Coafura preferata de toate revistele este un stil casual, cu bucle putin ondulate, bine delimitate si mult volum si stralucire. Este parul pe care fiecare dintre noi si-l doreste si pe care orice barbat doreste sa-l atinga. 

   Iata pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru o coafura demna de coperta unei reviste:

 Pasul 1   Tinta noastra este de a construi o coafura care are mult volum, textura, dar in acelasi timp parul sa ramana moale si stralucitor. Aplica o spuma pentru volum pe parul proaspat spalat si inca umed de la radacina catre varfuri. Aplicarea pe parul umed va oferi volumul necesar si va tine coafura stabila. Foloseste apoi un pieptene cu dintii rari pentru a distribui spuma pe toata lungimea parului. 
 Pasul 2
   Pentru a obtine volumul dorit usuca parul cu un uscator de par folosind numai degetele pentru a scutura usor suvitele. Indreapta jetul de aer in directia opusa de directia in care vrei sa cada suvitele tale. Dupa ce s-a uscat aplica un balsam fara clatire, concentrandu-te mai mult pe varfurile suvitelor. Astfel vei pastra parul hidratat, in ciuda uscarii cu uscatorul de par si a folosirii bigudiurilor (pasul urmator).
 
 Pasul 3   Bigudiurile nu creeaza intotdeauna bucle de pudel, dar se pare ca ele sunt secretul unui look de coperta. Pune pe bigudiuri sectiuni mari de par, vei avea astfel volum si putina curbura spre varfurile suvitelor, plus ca vei avea stralucire intensa. Bigudiurile vor fi eficiente pe orice tip de par, fie el intins sau ondulat.    - Separa sectiunea de centru a parului (cea din varful capului) de la ceafa pana in frunte. Leaga in codite restul de par, din dreapta si din stanga. Aplica apoi cate un bigudiu incepand cu fruntea, pe suvite de 5 cm pe portiunea de par din centru.
    - Apoi treci la partea dreapta si delimiteaza parul in suvite la fel de late. Asigura-te ca prinzi bigudiurile cat mai aproape de pielea capului pentru mai mult volum.
    - Suvitele care delimiteaza fata separa-le si pune-le pe bigudiuri numai pe varfuri, pentru a fii intinse dar sa aiba putin onduleu la varfuri.
    - Repeta si pentru partea stanga aceleasi miscari.
    - Daca te ingrijorezi ca parul tau nu este indeajuns de lung, foloseste in loc de bigudiuri un ondulator.
 

Pasul 4
   Dupa ce buclele s-au racit, indeparteaza bigudiurile dar nu atinge parul timp de cateva minute. Pentru suvitele care incadreaza fata foloseste un ondulator pentru a le da forma dorita. Pentru un aspect cat mai interesant, poti indrepta unele suvite spre interior iar altele spre exterior. 

Pasul 5 
   Baga mainile in par pentru a separa suvitele buclate si pentru a scapa de semnele bigudiurilor si a ondulatorului. Daca ti se pare prea ondulat, foloseste o perie padela si piaptana suvitele prea ondulate. Termina coafura cu un fixativ pe baza de aerosol.